Thursday, November 17, 2011

Merdeka jap.. ;)

Exam dh abes to pasni knew g ptandgn plop.. merdeka jap je. Tp x pe nk g holiday kt pendang ad program ipg.. syiokk!

posted from Bloggeroid

Saturday, November 12, 2011

mlm ni :P

?MMalam ni,
Aku tdk lg tpaku
Tunduk dgn nafsu mls
Yg kian membuak
Ak tlah mule kn dgn helaian
Helaian yg ptama
Pmbuka tirai hati
Utk study lagi.. haha

Sory x bg Salam plak.. hye sume assalamualaikum.. btemu lg erk..
1st ak taw sjak ak ntah ap2 sje mcube.. 2nd mlm nie ak dh stat study sket bpe helai je pn jd r.

Wat pngetahuan sume ak pyah sket nk study sbb x tw nk mule cne. Ak rse rmai je kn ad pglmn or prangai cm ak kn.. haha. 2 yg ak bsyukur sgt sbb mlm nie Allah bkak pntu ati ak nk study. Nsb bek ad pzi kwn ak ajk study.

Pristwe ak tlajak tdo maghrib td wat prut ak memulas kelaparan weyh.. bunyi cm nk pecah prut ak yg mcm tong drum yg mkim buncit nie kwn ak kte r pdhal ak rse buncit lg die nye. Haha. Smbg cite, pastu ak x taw nk ajak spe sbb jam bru pkol 9 kot tp kafe x bukak plop.. panas ati beb AIM ak x dpt tgk.. huhu lpa tetap lapa ak ajak pzi mkn. Yg klaka nye bersyarat tuu yg x bley thn tuu.

Syarat ap? Hahaha kne STUDY + MKN.. hahaha ak geli ati weyh tp sbb lapa x tentu psai ak pon okay akn je r.. yg best nye tmpt mkn yg ak nk g sume ttp malang btoi nseb ak kn.. tp kami gagah mcari gne moto azman smpi satu kedai dkat ngn kuil. Ak x teagak2 mengorder mknn last2 tgu punye tgu lme jugak r siap kne perli ngn mak cik kedai lg "dek lama x lama r na tp dlm 2 mnt mustahil dek!" Aik mak cik nie ad hati perli ak kn.. nseb bek ak x de mood nk bps klo x naye jew dpt cili padi free of charge..

Lpas mkn. Pzi bwk ak g study kat MCD Grenland, sejuk oi smpi nk study teggu siap ad suara latar lebah+lalat+nyamuk haishhh mcm2 bunyi adoo.. tp sbb niat nk study x pe r.. hahaha.. brberpe helaian lpas 2 cukup bemakne bg aku.. lme gak study situ siap jumpe senior n abe ak awan haikal lg weyh.. haha x sangke r plop die study.. hihi aastuh kami pulang ke ipg kpp kesygku.. hahaha

Motif mpm nie nk study mmg tercapai. alhamdulillah.. esk ak kne study n trus study.. ak nk gak cemerlang cam owg len cm besties ak dekwhere yg always study tanpa henti n genius cm roomate.die kwn ak luqman hakim.. hahahaa lg pon ak nk pastikan result ak sama or klo bley lg tgi drp si dia.. bru sekufu nme nyee.. hahaha.. prasan dh ak nie.. haishhh..

3rd, ak dh ngantok plop tgk r pkol bpe skrg nie.. tfo dlu wslm.. daaaa.. nanytes.. doakan kejayaan ak n kwn2 ak yg tgh xm nie erk. TQ :P

Friday, October 21, 2011

AYAH n IBU

assalamualaikum semua..

hari nie first day duduk umah lps sekian lma x blek.. hari nie tacing sket x taw npe. aku sgt sedih tgk satu drama nie smpi ak x sedar meleleh mutiara hingga berkaca-kaca mata ku ini... cite nie pasal mak (lakonan fauziah nawi) anak (elie suriati) mmg fav ak r.. siyes sgt sedih.. mak die buat mcm2 nk bg anak die berjaya then bile anak die dh besar berjaya then kawin dengan lelaki (rosyam nor). mak die ddk ngn anak die.. lelaki die x suke then nk anta mak die kt umah org2 tua.. anak die x nk merayu2 tp psl taatkan suami, anak die anta gak dgn kerelaan mak die yg dh dgr perbualan anaknya dengn suami..

saat mak die nk di hantar anak die sujud kt kaki mak die dengntangisan menyesal tp mak die redha.. anak die x snggup tp mak die kata anak die x salah n mak die redha dengan takdirnya.. smpi kt umah org2 tua anak die still x sanggup. mak die tolak anak die msuk kete.. sgt sedih.. ak tgk smpi meleleh air mata.. tambah dengan lagu syurga ditelapak kaki ibu.. sedih sgt2 smpi ak x thn sgt trus nek bilik tulis kt blog nie..

lpas tgk cite tuh, ak nk janji kt diri aku, lpas ak abeh blaja jew mak ngn ayah ak genap umo 60 thn.. ak nk kjew sungguh-sungguh mcm mna dorg kjew utk ak. bile kenang mcm2 ak mintak kt dorg time kecik smpi ke besar.. ak nk jaga dorg n nk dorg duduk ngn aku. time ak sakit dorg ada dgn aku. ak nk jugak time dorg sakit ak ada di sisi dorg..mak ayah ak slalu n x penah lupe doakan kejayaan aku dunia n akhirat.. sblm n selepas exam ak x lupe tepon agar dorg doakan ak.. sbb dorg smngat ak blaja n bekerja.. ak berjaya sebenarnya sbb mak ngn ayah ak r.. usaha aku x sehebat doa mereka.

aku bnyk dh habiskan duit dorg even sekarang pon klo x ckup duit dorg bg jugak walaupon sbnrnya dorg nk pki duit tuh.. ak taw.. ak nk jd anak soleh yg boleh jaga, bg makan pakai n tempat tinggal yg jauh lebih baih drp ap yg mereka boleh wat kat aku.. bile org sentuh pasal kawin, ak x taw r cm na.. sbb bile pk blek sdgkan mak ayah aku x sempat ak nk jaga lg, nk bg makan pakai, nk bg duit kt dorg pon x wat lg nie nk pk pasal kawin.. mmg x de komen.. ak nk sgt berada dekat je ngn dorg  sebab tu ak x penah lekang tepon dorg. ak sgt rindu kat dorg.. masa ak ad masalah di maktab mereka r tempat ak mngadu n mintak nasihat.. ak sgt takut hilang tempat bermanja..

biar pon org nk kata ak anak manje ke anak mak ke anak ayah ke ak x kesah.. ak akan dahulu kn mak bapak aku dluw.. kasih syg dorg kat ak lebih drp batasan waktu. begitu juga aku.. ya ALLAH selamatkan r ibu bapa ku drp sebarang malapetaka, kesusahan, kurniakan r kesenangan kpd mereka, keberkatan dunia kahirat . kau ampunilah doasa mereka dan tempatkan mereka dalam kalangan orang2 beriman dan ahli-ahli syurga.. siyes ayie sgt sayang mak ngn ayah. klo benar mak ngn ayah nk tinggalkan ayie, ya ALLAH berilah aku masa agar dapat membalas jasa mereka. berilah ak kesediaan yg secukupnya.

mak ngn ayahlah kekuatan ayie, mak ngn ayahlah pengubat rindu ayie, mak ngn ayahlah buat ayie berjaya sbb  mak ngn ayahlah segalanya untuk ayie!! SAYANG MAK AYAH!! =)

Wednesday, October 19, 2011

bercuti di cameron! S.Y.I.O.K

Assalamualaikum,
hurm., lame x update blog.. x pe r ari nie ad kesempatan nk tulis2x pon ok r.. sebenarny bru abes pameran literasi pg td.. sumpah penat sgt.. mcm2 kje kne wat kn.. biase r lumrah hidup student.. Allah maha mengetahui.. =) tp penat tu insyaAllah berbaloi. ap yg dh lepas x pe r biar r lepas... pengajaran buat sendiri yg pling penting.. reflect urself after done some work either group or individual... tp mmg pengalaman yg menggerunkan tp still have fun.. enjoy SGT2x!

tp bkn itu yg nk diceritakan.. last weekend my classmate n i went to cameron highland but not all just 13 of us only out of 20! huhu.. ok r drp x g langsungkn! =) walaupon ni bkn kali pertama menjejakkan kami dibumi cameron tp nk bgtaw nie pertama kali pergi bersama my beloved clasmate SN3 FAMILY.. hahaha bkn sng nk plan bende2 holiday nie. ad yg suke x suke,.. hurmm terima je r.. nk g pergi r x g sudah.. X DE OWG KESAH!!! cume ap yg boleh kate kn klo masalah x urgent sgt nie nk habaq mai kat ampa hidup kita nie mcm roda taw x sat kat atas sat kat bwh.. ampa tgu turn ampa plan class holiday then tgk spa ja nk p.. tu r owg kta lumrah bila kita dok wat kat owg or selfish tp bkn sume, ad yg ad alasan masing2 kn.. tp yg x de alasan munasabah sarawak nie mmg x ptt..

tp x kesah r.. dh lepas pon brg las jgn dikenang... pergi sne dgn harga RM65 agak berbalaoi sbb skali dgn apartment n stay 2days 1 night,, very affordable including cars, tol n so on.. best wok! happy2 sgt on mesti ad mslh gak kn.. tp x pe x amek ati sgt pon walaupon pd mulenya amek jugak!! hahahha.. hati kite spe je taw kn... kne phm2 sendiri dorg bkn nye nk paham x kesah pon! so faham2 r..  bnyk gak aktiviti yg dijalankan walaupon hujan. ap yg pling penting = ukhwah terjalin dgn kukuh lg!!  tgk r gamba2 dibwh.. betapa mesranya kami !! n klo korg sume nk taw gamba ak adalah ranking yg paling tinggi sbb kamera suka kat ak!! hahaha padahal x langsung ak g kjar kamera r... klo x , x de gamba r aku nie! hahahaa...

 di mardi (cam student oversea plop!! )
 smat molep!! =)
 di flower garden!  (syafiq je x de sbb x g)
 strawberry!! 7 missing in action! hahaha
 ladang tea!!
 mardi lagi!! siap wat ucapan raya lg!!! OVERSEA!
 bharat tea! =)
 senyum! 
 my beloved besties! 
 welcome to cameron! =)

apy SN3 family !!

kesimpulannya, sy enjoy sgt! yg x g rugi SGT! yg paling penting semoga ALLAH memberkati ukhwah yg terjalin.. i love my SN3 family! =)

Tuesday, October 4, 2011

woi sedar diri!

bismillah, assalamualaikum semua..

     entry kali ini mmg mcm mslh sikit kn? biasa r manusia.. mcm nie r. actually aku hari terSENTAP subhanallah. mmg sakit tp bende nie wat ak terpk sendiri.. refleksi kendiri kate Dr. KHOO.. aku mmg kne sedar diri yang ak nie siape sbnrnya.

     mcm org lain ak pun ad juga rsa kasih n syg! dkat pompuan. (bkn gay r sial! nabi x ngaku umat!!) hahaha. tapi masalahnya ak rsa mcm syiok sendiri plop. mna x nya asyik aku je dop bg harapan die respond tp nk x nk jew.. masalahnya sekarang nie ak bukan ke tahap nk kapel2 (dosa okay!!) sgt pon, its time for us to choose the right one.. just choose not to have immediately. i noe she's not belongs to me but Allah & her parents as well. 

    ak just ekspres yang sepatutnya bukan lebih2.. ak tahu dosa dan sebgnya, ak sgt tahu sbb tu ak nk kenal2 jew. owg kate nk chop. ak bkn nk kapel n jln2 pgg2 tgn.. even ak x arif sgt bab agama ak tahu dosa pahala aku, aku tahu batas pergaulan aku. aku nk die tahu ak tgu die tu jew. ak tahu die adalah yg terbaik. ak x nak slh wat pilihan. ak thu mmg die bakal nya. bkn gatal nk kawen ak malas nt kne posting jauh2 then die pon jauh2 ssh plop. ig nk kawen je abes blaja.. pk cmtuh r.. tu r pasal aku thu die tahu tp sumting weird was happen an hour ago after my friend told me. not really telling r just asking perhaps.

      ak ad bca blog die n mmg buat ak tertarik sbb di mohon Allah pelihara hati die drp maksiat bercinta sehinnga sampai masa betul2 bru die bersedia.. ak sgt faham. ak pon bukn tergesa2 bercinta pon.. ak nk kwn dlu padahal mmg kwn pon tp ak mmg nk kwn jew. then nt klo btol2 die pon punya prasaan yg sama nt b4 posting kawen je.. ckp mmg sng tp ak tahu klo di usahakan mmg mudah. tu pon klo ad prasaaan kt ak r. or mmg ak prasan sorg2.. Ya Allah malunya aku. niat ak bukan nk wat stok awek r BINI okay!! =) (ak semakin mtg rupanya).. bkn r gatai merela tp pk masa dpn.. 

    masalahnya skrg kwn ak tnye blek.. ko sure ke die tulis dlm blog tu (lelaki) ialah KO?? ntah2 owg len.. ak tgk kwn ak cm tahu sesuatu.. ak tau ramai je minat kat die.. alim2 pulak tuh.. malu ak dibuatnya.. ak je berkobar2 minat kat die.. tp jujur ak minat dan suka die bkn sbb rupa n segalanya.. ak minat dan suka die kerana agama die, sgt menjaga agamanya. aku syg agama aku.. aku ingin syg org yg syg dgn agamanya. jik ak tersasar die ad utk membetulkannya.. klo aku nk yg cntek2 ramai je tp bkn itu yg ak nak. die buatak terpaku time first time jumpe lg. slalu digandingkan bersma.. mmg partner habis r.. tp dlu ak x rapat ngn die pon.. membe die jew.. nk kat die rapat ngn membe plop... tp x de ap2 pon yg jd..

      aku pk blek die tu alim aku nie ap? nk ke die owg cm aku (i mean sosial?? ak x de r sosial sgt pn). die mesti nk org yg2 alim2 mcm dak surau/pAi bkn cam aku.. haishh sedar diri r wei.. Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya.. itu janji Allah SWT untuk hamba2 nya.. aku tergolong dlm tu kew? muhasabah diri lg.. ak tahu die sgt baik dan Allah akan temukan die dgn laki2 yg baik juga.. mungkinkah aku? hurmm aku rasa aku tidak tersenarai pun dlm list bakal suami die.. =( ape2 pun still ak kne sedar diri.. nk kte ak bijak pon x jugak sbb die bijak lg drp ak wallaupon satu kos n die punye result nk sma ngn aku jew.. aku x de r rupe sgt then pendek.. (tp ak bersyukur dgn nikmat nie) mungkin die x pandang sgt kot.. sedar diri. 

    aku yakin dan pasti pompuan mcm die carik yg laki2 yg di atas lebih ciri2nya drp aku.. mmg sday tp ak kne muhasabah diri. ak percaya Allah adalah sebaik-baik perancang dan die telah rancangkan satu yg sgt baik untuk aku.. dan aku amat harapkan die. aku dh malas nk pk psl kapel2 nie. aku tahu nk banding ngn owg len ak bnyk sgt kurgnya.. ak kne sedar diri.. klo betul lelaki lain yang die maksudkan dan bukan aku, aku kne redha dan percaya dgn kehendak Allah. jika aku bkn org yg bakal menyinari hidupnya kelak, aku kne tabah dan berdoa agar ditetapkan iman yang tinggi. Ya Allah bantu r hambamu ini.. ak redha..

    perlu ke ak memberitahu die? ak rsa die nmpk kot perubhn aku.. tp x pe r ak pendam r sorg2 sbb ak tahu kwn ak ad gak minat kat die.. dak agama plop tu.. mmg taste die sgt r.. aku hanya boleh berdiam diri shj. jahat x jahatnya ak smpi ak berdoa cara yang x elok.. ak harap makbul.. biar Allah tutup hatinya sekarang tetapi buka untuk aku kelak.. aku selalu berdoa agar tetapkan iman aku dan die. biar r aku cinta die dlm senyap jew.. ak percaya dengan janji dan takdir Allah.. ak harus terima setiap keputusannya dan paling penting ak kne SEDAR DIRI. aku kne phm inibkn kehendak dan keperluan.. aku mmg akan fokus untuk study smpi aku berjaya DUNIA dan AKHIRAT dan aku belajarniat kerana ALLAH utk diri aku dan keluarga aku teruatama my beloved parents HALILI & RAMLAH.. (ayie syg mak ngn ayah sgt2x)

     klo x de rezeki tgk dr jauh je r kan.. hahaha.. tu sje coretan utk kali inil. klau ad masa ak update lg k.. inysaAllah sampai ketemu lagi. Assalamualaikum.. wasalam salam 1 Malaysia!! =) ALLAHU AKBAR!!

p/s = klo smpi msk umo 30an ak x kawen .. MAK carik je r untuk anak laki mak yg sorg nie.. =) hahahhaa

Monday, October 3, 2011

sekarang aku tahu..

ak sedar siapa ak, mujur ada maha penciptaku sentiasa menyedarkan ak.
stiap tingkah pon bukan semuanya suka. mujur ada yang Maha Agung selalu menjadi tempat mengadu
bersyukur dgn keindahan yang ada padaku, mujur ada Maha Penyayang kurniakan
perasaan yang berbaur, Mujur ada Maha Mengetahui dapat aku selami dan mngerti
Ya Allah, Aku sedar  kau memberikan aku segalanya,
ak bersyukur dengan nikmatmu,
jauhkan aku daripada maksiat 
peliharalah aku ya Allah,
jika benar dia terbaik untuk ku berilah petunjuk,
cintaku padamu buat cintaku padanya
bukan niatku mempermainkan sesiapa
ak percaya keikhlasan ini. bukan aku tergesa-gesa memilih
aku yakin kau ciptakan dia Ya Allah buatku
aku hanya ingin dekati dan selami bukan membelakangimu
pupuk r hatiku dengan imanku dan imannya ya Allah.
biar masa yang menentukan segalanya.
peliharalah imanku dan dia..
sesungguhnya kau sebaik-baik perancang
sungguhpun perasaan sayang itu muncul aku yakin sayang aku padanya adalah kerana dengan keredhaanmu ya Allah.. pimpin aku ke jalan yang lurus dan benar
latih hati ini agar tidak melupakanmu.
biar dia diciptakan untukku kerana cintaku padamu 
bukan nafsu dan syaitan 
pupuk hatiku dengan perasaan sabar menanti 
akan ku panjatkan diri agar sentiasa dekat padamu..
pandulah aku ya Allah di jalan yang benar.. =)

Monday, August 8, 2011

persahabatan?? SAHABAT, teman yang baik.. itukah kamu??

dalam melayan perasaan, aku menjumpai satu penulisan ttg sahabat yang sgt puitis dan menyentuh hati.. aku terkenagkan pasal maslaah dan dugaan yang menimpa ku.. aku menjumpai penulisan ini dalam blog seperti tertera dibawah nie.! hayati, fahami dan adakah kita sahabat yang baik? 
http://saya.budak24.com/?p=105

Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa…..
Kecuali diri sendiri tetapi dalam kita bersendirian, 
kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat, begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.
Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita. Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya..? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa.. tetapi kita sering terlupa. Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami. Yang selalu berada di sisi pada waktu kita memerlukannya. Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan. Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.
Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya? Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita. Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya? Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah? Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yang hanya bercerita…..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat
Kerana dia juga seorang manusia
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang, sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..
Sebagai kekuatan…..
Jadilah kita sahabatnya itu.
Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan. Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan…..Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..Kita tidak tahu.
Tetapi….. jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita akan tahu…..
RENUNGILAH…
HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DI SEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA….. :)

Sunday, August 7, 2011

hari nie, kerinduan masih tetancap pada bulan itu, menghidu wangi haruman bersama pagi yg cukup menyegarkan. dia masih sama spt itu spt hari sblm pertelingkahan kecil yg menjadi bsar.. api2 padam r dikau dalam ati ckup2 r tuh. ak ingin spt dlu. ak bkn org asing, bkn jga pelik. layanan pun spt mahu x mahu. ak tahu masih ad api dlm hati tu.. puas x kn pernah ckup krn itu nafsu.. ak masih menunggu ucapan "ak maafkn kau" yg klua dr bibir ikhlas mengucapkannya. doa sentiasa bersamamu sahabatku,temanku.

Mampu atau tidak?

perjalanan demi perjalanan terus dilalui walaupun banyak pancaroba. setiap detik yg tak ingin berlaku pasti berlaku. mungkin dia mahu menguji ketabahan aku hamba nya yg x pernah lari drp perbuatan dosa meskipun sekecil zarah hendaknya. nafsu terhadap segalanya terkunci saat tiba di bulam penuh barakah ini. tetapi sejauh mnakah terkuncinya nafsu-nafsu itu??? ini yang menjadi tanda tanya... mampu atau tidak mampu untuk mengunci sesuatu  harus ditanyakan kepada hati, minda, pancaindera. mampu untuk terus terkunci atau sekadar mangga yg tidak berkunci. suatu pg mungkin tidak seperti biasa, api menyala gara kurang berehat. biasalah di bulan puasa banyak dugaan. air tidak mencurah dengan secukupnya keats anggota pinjamannya gara-gara kurangnya masa lena, sahur tidak diambil. itu dugaan pertama dan kedua seterusnya tiga hingga ditimpa perbalahan. tidak suka dgn cara, tidak kena dengan gaya. ucapan maaf nmpknya sia-sia shj.  ditunggu saat hilangnya curiga dan padam apinya tapi gagal lagi memadamnya. kecantikan mata dijeling, muka dipaling badan menolak dan ketika itu?? kepala digeling kerana masih sama.gelisah hati disalut kesedihan mungkin atau memangsilap sendiri haruslah tanggung sendiri. tatkala itu, perilaku diperhatikan sehingga dipanggil mengadap walaupun sedaya ditolak namun pasrah sahaja pergilah berjumpa. diaju dengan soalan luar biasa dan mengenai aku dan hidupku. pelbgai gaya, cara, teknik yang membuatkan terbongkar penyebab kegelisahan dan kesedihan itu. tidak menyedari, satu detik yang menakutkan gara-gara tersilap langkah kerana membongkarkan api itu, prasangka terus meninggi sehingga dianggap asing, pelik dan tidak dijangka. mungkin silap sendiri tetapi jangan menghukum, ujian bagi semua bukan seorang sahaja. satu persatu kejadian berlaku dan kembali menunding jari kearah itu. prasangka itu mungkin berjangkit. tidak ketahuan tiba-tiba berlaku. kesalahan bertaut pada bahu digalas dengan tanpa rela tetapi tetap dikatakan kesalahan sendiri. ujian buat diri semakin hiba. mampu atau tidak berpijak dengan kaki sendiri tanpa bantuan? mampu atau tidak mengharungi tanpa tangan ketiga, mampu atau tidak berkongsi dengan lebih daripada satu hati?? semua terserah. pasrah dan redhakan diri dengan dugaan, mungkin tidak nampak ap yang dirasa tapi perlu mengerti bukan semuanya indah. harap luka sembuh bersama kejernihan air yang dulu keruh. mampu bersabar walaupun tidak mampu sebenarnya. menadah tangan kepada NYA untuk mengharungi hari mendatang, menyayangi diri dan orang lain dan terus berjuang. kembalikanlah ya Allah seperti dulu, bulan yang dirindu. agar tiada lagi mampu atau tidak dalam benak ini.

Monday, May 2, 2011

LOKCHIN??? ape tuh.. (lokasi=kuala perlis)..

video

p/s= sorry sbb x bpe nk clear n terbalik.. kpd semua jom p kuala perlis!! =)

Wednesday, March 9, 2011

tembak sampai mati!! =P

die cakap blakang ak,
rsa nk tembak smpi mati,
die mengumpat pasal ak,
mati ko pasni!!
die bgos ke?? x sgt pn..
tembak diri sendiri r smpi mati
kau ske perli ak,
ko x pk ak plak?
kang ak tembak gne laser mulut smpi ko mati
kau bajet bgos,
g mati r!
ko bz psl hal ak
ade ak bz psal hal ko??
x de kn..
amek pistol tembak mulut ko smpi mati!
nasihat ak konon, kau pon sma r,
tembak ak cam ko tembak kne ko blek r ngok!
tp x mati sbb ko x sedar2 ko pon salah
ko mati lg baik r!!

p/s= ak mmg nk tembak org2 diatas smpi mati... tp ak x kejam cmtuh pon.. NGEE =P

Thursday, February 3, 2011

azrie halili

Everything...

Friday, January 28, 2011

yeye... blek rumah.. hahaha =)

bas nie r g ak nek ngn ema + chad.. =)
salam semue.. alhamdulillah.. ak now otw blek umah.. ak nek bas 2 tingkat kot.. ini sume atas jasa ema@timah@ fatimah ishak.. hahaha,, ak nek ngn chad n timah.. 3 owg yg dekat ngn umah ak pon so nek r sme2x.. hahaha,. sbln nek td igt konsertium skali nek bastuh durian burung ap tah janji 2 tingkat kot... hahaha.. suke2x.. nk jdkan cite mule nek igt salah bas sbbb ema bkn  beli kat kaunter tp kat abg2 tepi jln yg ske cka.."ye adek g mna?? kl2x?" hahaha.. lebay kurg camtuh r.. ndeb bek ad gak bas.. klo x mampos ak.. mne xnye senior ajak ak nek skali tumpang kete die tp ad mslh sket ngn 2 diva yg bek bas ngn ak ne.. so x jd r.. lg klo dh be2 nek kete wira auto.. g kl je dh rm150.. bhgi 2 bpe plak sowg kn.. aik x telanjang ak kat situ nk bayar.. duit dlm bank pon tinggal bpe je siap ad yg behutang lg nk byr duit lesen P kat ckgu ak td taw brape rm63.oo. bapak mahal r weyh.. iii truk btol.. ak mmg x sgke penang mahal sgt camtruh tp ap2 pon ak dh ad lesen P.. tp still x puas ati sbb mahal... arghhhh... duit gh x de.. tambang bas nie pon ema yg bayarkan duli.. malu btol ak tp psl kami knl dh lme dr kecik2 lg so.. x kesah sgt r.. hahaha.. die mmg bek ati sbb tu ak syg ema.. hahaha.. sgt statement.. hurm., ak ad dlm bas pkol 3 tp bas betolak kol4.. mmg tgu cam tut ... ja.. lame kot duduk dlm bas.. tp nak wat cm mna kan... tgu je r... elok2 bas bley smpi kol 8 ntah2 satg ak smpi kol bpe tah,,
duit bnyk.. yeye tp bile r elaun ak nk masok nie.. hahaha
 nie 1st time ak tulis blog dlm bas taw.. sejarah tuu.. ko ade?? ak ade.. klo ko ade pon.. ad ak KESAH... hahahaha.... pkol bpe smpi ak x kesah janji smpi dgn selamatnyew.. hurm.. tp nk smpi awal bley kuar jln2x.. hahahaa....satu lg hal yg ak x puas ati.. kakak ak ngn senior2 ak dh dapat dh elaun tp ak ngn dak2 batch ak x dpt lg elaun.. geram seyh.. dgr2 citer elaun ak masuk2hb hurm hope2..paleng lewat. 31/1.. tarikh sejarah tuu.. hahaha sejarah ttg hidup ak.. wakakka  ak nk gk merasa pegng duit bnyk2 kat tgn.. tp ak sure lg ak nk beli ape.. mne x nye duit bnyk sgt kn. tp bende yg ak kne wat dlu ialah simpan utk bayar hutang dlu.. hahah.. bnyk gak akk hutang.. dlm rm saru ribu ++.. hahaha  .. time2 nie hp ak bley wat2 rosak plak. tp ak x beli nset kot. cume ak nk menggantikan kasut ak jenama bata yg ak dh pakai lebih sthn yg dh koyak rabak tuu sjew.. pasi kasut bru naik skit smngt ak nk bersukan kt pdg ipg ak.. men bola tampar,frisbee joging dsb.. hahahaa. arghhh... menguap plak dh..  ok r ak ngntok plak.. mne tak nye smlm tido dlm kol 4 ++ gare2 menyiapkan report living n life processes pn azilina.. wah die sgt cerewet oh.. cuak sgt kot.. tp bgos r.. ak x kesah janji ak nye report A1! terbaik wok... hahahaha... ok r.,. ak tdo dlu satg klo ak rajin.. ak sampai2 ak update lg blog nie yg x sberpe niew.. ok daa. doakan ak selamat pulang.. MAK AYAH KAKAK2KU NANTI KAN KEPULANGAN KU DI RUMAH>> hahahaha.... salam.. =) ak sayang semuanya..
p/S tetbe tewindu plak kwn2 ipg ak.. senior skali r.. hahahaha =)

Wednesday, January 26, 2011

alhamdulillah.. aku berjaya akhirnya..

akhirnya penantian ak nk dpt P tercapai.. alhamdulillah..
mulut yg suke ngate blkg ak camni r kot.. cm sial sgt kn... 
hurm.. penat lelahku berbaloi bile tgk je kt ketas jpj td .. x de r full mark tp 18 kire ok r tuh kn.. hahahahaaa.. ak dah ade lesen P.. bg yg x amek lg g amek cpt2 k.. hahaha.. =) x rugi klo amek pon siyes.. sbb lg lmbat kite amek lg bnyk bende kite kne pk.. lesen dh selesai.. tekak ak nie masih x lege2 lg.. mmg kne sabar bnyk.. hurm..x pa.. tp nie nk cite r sket kn.. ak siyesly x kesa klo ad owg nk tego ak.. x yah r ckap2 blkg.. kecian kwn ak yg dgr.. bgtaw ak trus sudah.. pasal status ak 2 mgu nie mmg sume psl sakit .. ak taw.. dh mmg ak sakit x kn ak nk tulis ak x sakit kn bongok nme nye.. bkn nye ak nk bgtaw sume org.. ak tulis ap yg ak rase.. klo nk pk psl org bek x yah wat status,, tu status ak bkn status ko kn.. thenn back off r.. ak x kesa r ap ko nk ckap.. x yah r nk kesah sgt ngn menyampah sgt bca status ak klo camtuh.. kn senang kn??  nk ckap dpn2 ak x kesah.. nie pure2 baek dpn ak pastuh ckap blkang.. rasa cm nk mencarut jew.. ko  bgois sgt ke??  ak x taw npe rmi je yg sibuk pasal hidup ak.. ak x pnh jge idop korg kn.. (yg bekenaan je) status ak cmni r cmtuh r.. hey u, do i care?? nope.. cermin sket muke sblm nk ckap org.. klo rsa bgos tegor je r.. ak OK jew r... mulut2 cilakak nie mmg taw.. klo status owg len yg psl cinta2 yg menggelikan korg x nk kesah plk kn.. shit sgt kn.. skati ak r status ak.. korg tulis r kt status korg.. ad ak sbuk2 kew?? ko nk cite psl sakit ke ap ke just tulis x yah nk sbuk hal owg ok. komen pun x pe klo x puas ati.. x pon msg jew.. then fine.. ak paham.. jgn nk babit2 kn kwn ak .. nk cite blkg wat ap.. just let me know then together solve the probs.. weyh gfentle r sket jgn nk jd pengecut sgt r.. okay?? hahahha.. ak x marah pon cume x puas ati.. ad hal ngn ak bgtaw ak jgn pas2 kat kwn2 ak.. tu jeww..  kpd yg doakan ak lulus lesen td TQ.. smoga Allah beri yg terbaik utk hidup kalian sume.. =).. pd yg nk ckap blkg ak plz.. move forward k.. analitikal sket pk tuu.. =) slaam.. daaaaa..

Tuesday, January 25, 2011

ujian JPJ... cuak.. =S

hurm.. esok ak akan ke pusat memandu mutiara utk wat driving test.. cuak jugak mne x nye ulangan kan.. haishh.. tu r dlu  time mak ak soh wat lps spm x nak.. now bru terhegeh2.. salah siapa?? salah sendiri.. silap ak.. now wat kat penang mmg mencabar kot.. tp hole esok ok n lulus dgn cemerlang.. lesen P sgt berharga buat ak.. ak nak lulus.. esok ak akn buat yang terbaik... ak try sebaik mungkin.. ak x nak pisang berbuah 2x...  hahahaa,, hope sume bjln dengan lancarnye.. =) doakan ak berjaya k kengkwn.. daa.. =)

Monday, January 24, 2011

apy besday wea..

azrie n wea..=bff..
salam.. hari ini hari indah utk sahabat ak yg amat ak sygi.. dek where.. hahaha.. hari jadi kn. ak doakan diri  die mudah2 an,, pnjang umo. sihat selalau (x slau sakit cam ak), murah rezeki, hidup diberkati n dirahmati, dan dikurniakan kejayaan dunia n akhirat.. syg wea sgt... yg sedih nya adalah ak.. ak tgh sakit cam yg ak tulis dlm blog sblm nie.. sakit x bpe nk ilang.. tp ubat nk abes.. x dpt nk celebrate besday wea.. sakit wei./. Allah je taw camna.. mintak2 cpt sembuh.. rabu ak ad test lesen.. hurm,. klo still sakit tekak ak x taw r... camna.. ari tuh try bwk pon mati2 enjin lg ye r lma x bwk kn... mmg cuak.. sakit, cuak sume adew... hidup mmg menderita skrg nie. tp ak TAw ALLAH maha adil.. mesti ad hikmah d sbliknya.. =).. saba.. korg doa2kan ak cpt sembuh ea n lulus ujian JPJ keta.. to wea apy besday again.. azrie syg wea.. =)

Sunday, January 23, 2011

sakit.. sgt2x.. =(

ak rasa ak nya lagi sakit.. truk sgt.. arghh
hurm.. bukak cite 2011 nie berkenaan dgn sakit.. mcm2 sakit ad..sakit ati sakit jiwa.. org nk ckap sume sng kn.. mulut org bkn mulut tempayan nk tutup.. adoo dgr ja r... sakit tu mmg sakit tp sakit yg ak kna skrg mmg sgt sgt.. mule igt ala sakit biase je x yah r nk g klinik.. kwn ak pon ckap x yah g klinik jap je tuu bazir duit adooo lg.. hurm.. btol x btol gak r kate die k.. tp sakit tu ak yg tanggung.. perit taw x.. igt nk g klinik ngn saim ak tp malangnya die ado hal kot.. ak mmg r ad lesen tp ntah r x bpe rsew nk bwk plak kn skrg tgh2 sakit nie cm2 bley jd.. nseb bek adoo abg senior.. hahahaha terbaik r broo bkn bwk g klinik jaa siap blanja g.. (hurm.. balas budi) sup ayam+nasi putih..
sup ayam nie r kot ak makan hahaa.. tq awan haikal.. =)
hahaha... ak mmg biase mkn lmbat tp skrg lg lambat mmg ssb sakit r kan.. sblm nie lambat sbb bnyk ckap lani sbb sakit yg x terthn k... seangkan ak nk telan air liur pon pedih.. lg2 bile skrg nie saliva ak bnyk plak di produce kn.. sakit gila x kn nk telan so ludah2 r dlm tong sampah kn... hur,,... tekak ak mcm dh bernanah jew.. sakit gile.. ak tgk ubat tuu x de effect pon kat tekak ak.. mahal r jugak ak byr g klinik RM35.. utk student cm ak yg elaun x dpt lg mmg payah r kan.. nk wat camna... sengkek time..  smpi lar pon ak sakit lg... arghhhh.. Ya Allah ak taw ni ujian buat ak. tp Ya Allah sembuh kan r cpt penyakit tekak ak nie.. tersgt saket nya.. bantu ak Ya Allah legakan dgn segera.. beransur2 pon x pa.. ak mohon... ampunkan r dosa2 ku... sakit sgt.. smpi nk ckppon ssh even nafas pon ak stiil rsa cam sakit2 die ...l hurm.. next week klo ak still cm nie mmg ssh r ak.. mna x nyew.. presentation beratur tgu ak bntg.. hurm.. klo sakit cmna r ak nk present... hurm...doakan r ak cepat sembuh ea.. ak x tertgungg sgt.. siyes sakit sangat... smpi tidur pon ak x ckop sbb asyik terjaga sbb sakit tekak n selesema.. hurm...
ssh btolr msok degree bnyk kijo.
ak nak blek je sero.. mungkin klo ad mak ak ngn family ak mungkin kurg sket kot saket yg ak rsa nie.. tp siyes r mmg sakit.. ak nk makan moi yg mak ak wat sedap.. even selera ak dh tertutup... lepas derma darah cm2 penyakit ak dapat.. tp ak taw bkn sbb tuu tp sbb dosa ak kn.. sakit kn penghapus dosa... =).. bile sakit cam nie mmg rindu gila kt umah.. kwn2 sapot tp x cm familykn... argghhh ak nk blek dh tp keje ak belmbak2 x siap.. isl r tutorial r.. hurm report r n mcm2 lg.. sume ak x sediaa... msok degree mmg blur di tmbh dgn kesakitan ak.. mmg hurmm.. down sgt... mgu dpn pon ak kne amek JPJ test.. klo sakit cmna r kn.. mintak2 r lulus dgn cemerlang tanpa sbrg kesalahan yg boleh mgglkan ak.. =).. ak x nk ulang lg skali..
perit mmg perit ak lani x bley bnyk ckap dh sbb sakit tekak.. esok igt cm nk amek MC ja.. x larat rsa nya nk g klas.. musim sakit skrg nie kt penang... hope ak cpt sembuh .. Ya Allah sembuhkan r penyakit ak N hindarilah Ak dgn wabak2 penyakit yg boleh memudaratkan ak.. .. amin...